21 Nisan 2014 Pazartesi

NUSRET ŞAN


Yazar - Eğitimci.

DOĞUMU: 1 Nisan 1964’te Maraş’ta doğdu.

DAĞ VE NEHİR: Çocukluğunun ilk beş yılını Karasu Irmağının kıyısında, ormanlıklar içindeki dede evinde geçirdi.
Nusret Şan
UNUTULMAZ ANILAR: Çınarpınar'ın Karbasan Köyündeki evinde dedesinin Maraş’ın Kurtuluşuna ve köy yaşantısına ait anlattıkları, yazarın unutamadığı hatıralar, arasında yer aldı.
Özellikle babası Vakkas ŞAN’ın örnek kişiliğinden çok etkilenen yazar, hayatını onun nimetlerinden faydalanarak sürdürdü.

ÖĞRENİMİ
İLK: İlköğretimini Muallim Hayrullah Efendi İlkokulunda,

ORTA - LİSE: Orta öğretimini de Maraş İmam-Hatip Lisesinde tamamladı.

ÜNİVERSİTE: Yüksek tahsiline, 1982 yılında kazandığı ve son derece de ilgi duyduğu İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünde devam etti.

UMUT: Hayâllerini ve umutlarını sırtlanıp geldiği, o gül yüzlü semalarından güllerin yağdığı sonsuz şiir ülkesi İstanbul, yazarın hayatında esas rol oynayan şehir oldu.

HOCALARI: Özellikle Prof. Dr. Mehmet KAPLAN, Prof. Dr. Muharrem ERGİN, Prof. Dr. Ömer Faruk AKÜN, Prof. Dr. Necmettin HACIEMİNOĞLU ve Prof. Dr. Necat BİRİNCİ gibi hocalardan gerek dil, gerek millî kültür ve gerekse fikir sahasında bol bol istifade ederek kendini yetiştirdi.

ÖĞRETMEN: Fakülteyi 1986 yılında bitirdikten sonra, yüreğine sıkıştırdığı bin bir renkteki bin bir güzellikleri, öğretmenlik mesleğinin en taze adımında öğrencileriyle paylaşmak üzere yola koyuldu.

MEDENİ HALİ: Halen Maraş Fatih Anadolu Lisesinde Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni olarak görevini sürdüren yazar ve ozan, evli ve üç çocuk babasıdır.

ÖDÜLLERİ: “En Sevgiliye Mektup” yarışmalarında üç kez Türkiye birinciliği bulunan yazarın, deneme ve makale yarışmalarında da Türkiye dereceleri bulunmaktadır.
Yüreğinin derinliklerindeki duygu kıvılcımlarını kelimeler dünyasının kabuk kısmını kırarak ortaya çıkaran eğitimci yazarın derin duygulu, hayâl gücü, gözlem ve tasvir bakımından çok zengin eserleri vardır.

ESERLERİ

1. Sevgisi İbadet Olan Sevgiliye Mektuplar(Mektup),
2. Gözlerin Aşk Mavisi (Mensur Şiir),
3. Umutlarının Tükendiği Yerde Bekle Beni Geleceğim(Mensur Şiir),
4.  Sevdam Gül Dalında Goncaya Durdu (Mektup),
5.  Üşüyorum Dualarını Üzerime Ört Anne (Hikaye),
6.  Sevdamın Kıblesini Kaybettim (Roman),
7.  Tutsam Ellerinden İkiye Bölünse Sıcaklığım (Şiirler),
8.  Yüreğimin Kalemime Fısıldadıkları  (Deneme).
===========

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder