5 Kasım 2015 Perşembe

MEHMET İLKER ÇİTİL

KİMDİR: 26. Dönem  Kahramanmaraş Milletvekili

DOĞUMU
1969 doğumlu olup Kahramanmaraş Afşin İlçesi nüfusuna kayıtlı. 

ÖĞRENİMİ: İlk okulu on yıl yaşadığı Göksun ilçesinde, orta ve lise tahsilini Kahramanmaraş’ta tamamladı. 1986 yılında kazanmış olduğu İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesini 1992 yılında tamamladı. 

YAPTIKLARI
GÖREVLERİ
1. Mecburi hizmetini 1993 yılında Tokat ilinde yaparak 1994 yılında Kahramanmaraş Ortaseki Sağlık Ocağında göreve başladı.
2. 2002 yılından itibaren 13 yıllık süre zarfında Başhekim Yardımcılığı, İl Sağlık Müdür Yardımcılığı, İl Sağlık Müdürlüğü ve Bakanlık Müşavirliği görevlerinde bulundu.

3. 2008-2010 yılları arasında Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Akademisi Kamu Yönetimi bölümünde başladığı yüksek lisans öğrenimini tamamladı. Ayrıca işyeri hekimliği ve aile hekimliği sertifikalarını aldı.
      
4. 2007 yılında ildeki Sivil Toplum Kuruluşları ile işbirliği içerisinde kurulan Kahramanmaraş İnsani Yardım Derneğinin (İHH’ya bağlı) kurucu üyesi. Ayrıca ildeki Rıdvan Hoca Vakfı, İyilik-Der ve Afşin Eshab-ı Kehf Derneği ile ülke genelinde çeşitli alanlarda faaliyet gösteren vakıf ve kuruluşlardan oluşan Anadolu Platformunun gönüllüsü.

MEDENİ HALİ:
Evli ve 3 Çocuk babası.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder