12 Temmuz 2017 Çarşamba

YAŞAR AKÇAKOYUN

16 Ekim 2012 Salı


DOĞUMU: 1954 Yılında K.Maraş’ın Şerefoğlu köyünde doğdu.

ÖĞRENİMİ:İlkokulu köyünde okudu. 1973 Yılında K. Maraş İ.H.Lisesini ve K.Maraş Lisesini okudu. Sonrasında, Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesini bitirdi.

İLK GÖREVİ: Ankara’da Anadolu Vakıf Öğrenci Yurdu Müdürlüğü yaptı.

HİZMETİ: 1980 Yılında atandığı K. Maraş Endüstri Meslek Lisesinde işe başladı. Burada geçen 3 yılın akabinde İslahiye İmam Hatip Lisesinde Müdür, ilerleyen yıllarda Gaziantep İmam Hatip Lisesinde de yine müdür olarak görevlendirildi.

ÖĞRENCİ SAYISI 10 KAT:   Gaziantep İmam Hatip Lisesinde görevlendirildiğinde, Lisenin öğrenci sayısı  750 kişi idi.  750 öğrenci ile devraldığı, öğrenci sayısının 10 kattan fazla artmasını (8 000) sağladı.

YENİ İMAM H. LİSELERİ: Gaziaptep İ.H.Lisesindeki Müdürlüğü sırasında, Gaziantep’e; Ömer Özmimar İmam Hatip Lisesinin  ve Anadolu İmam Hatip Lisesinin  açılmalarına vesile oldu. Bu Liseler, Yaşar Akçakoyun'un yöneticiliğini  yaptığı Gaziantep İmam Hatip Lisesine bağlı olarak öğrencilerini yetiştirdi.

İL MÜDÜRÜ:  1996 Yılında K. Maraş Sosyal Hizmetler Çocuk Yuvası Müdürlüğünde, Müdür olarak  görevlendirildi.   Akabinde,  K. Maraş Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne atandı ve 10 yıl görev yaptı.

DANIŞMAN: 2011 Yılında getirildiği K. Maraş Valiliğinde Danışman ve Denetleme Kurulu Üyesi olarak görevini sürdürdü.

KURUCU MÜDÜR: 2012 Yılının yazında, bir işveren tarafından yaptırılarak Milli Eğitim Müdürlüğüne devredilen Arsan Ömer Faruk Arıkan Ortaokuluna Kurucu Müdür olarak getirildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder